Fokusfag for 7. - 9. kl. 2017/2018

I 7. - 9. klasse skal eleverne vælge fokusfag. Det er fag, hvor vi i korte forløb sætter fokus på en interesse eller noget, vi gerne vil fordybe os i. Hver elev har to fokusfag i løbet af skoleåret - et om efteråret og et andet om foråret. Fokusfag foregår 10 mandage i efteråret og 10 mandage i foråret kl. 13.00 - 14.35.

Eleverne kan i 2017/2018 vælge mellem nedenstående fokusfag

Alene i vildmarken
Vi undersøger, hvad der kræves for at overleve i det fri. Hvad kan man finde af spiselige “ting” i løbet af året, og hvad er vigtigt for at kunne klare sig derude? Vi slutter af med en overlevelsestur i det fri. Vælg dette, hvis du er klar på at prøve dine grænser af.

Anderledes sport
Kan du li’ nye udfordringer, højder, fart og spænding, så vælg dette fokusfag og få nogle nye oplevelser med sportsgrene og discipliner som vi ellers ikke har tid til i den øvrige idrætsundervisning. Det bliver fordelt på få og lange dage. Go for it!

Do it yourself
DIY (Do It Yourself) er valgfaget, hvor du under kyndig vejledning kan kaste dig ud i store som små gør-det-selv-projekter. Du kan designe dit eget personlige DIY-projekt eller lade dig inspirere af de mange tusinde DIY projekter der allerede ligger på nettet eller i appen "Pinterest". Vi arbejder meget i træ, men bruger også andre materialer.

Filmproduktion

Her får du mulighed for sammen med andre at arbejde med filmproduktion. Det kunne være kortfilm, reklamefilm, musikvideo eller lign. Kvaliteten forbedres, når vi bruger stativer, lys og gode mikrofoner. Med videoredigeringsprogrammet WeVideo kan vi lægge lag på lag af fede effekter. Vælg dette, hvis du gerne vil afprøve dit talent foran eller bagved et kamera.

Lovsangsband

Her samles vi for at dykke ned i lovsangens univers. Vi spiller lovsange sammen, prøver nye instrumenter, dykker ned i teksterne, og prøve at skrive egne lovsange.

Master Cook
Kan du lide at eksperimentere i et køkken? Nørde med madlavningen. Måske prøve kræfter med ”Den store bagedyst”. Vi laver forskellige retter og øver nye teknikker. I kan være med til at vælge. Hvis man bare vil spise maden, er det ikke et fag for dig.
Det er Master Cook - vi skal se hvad vi kan præstere og have det sjovt.

Mød din fremmede nabo
Hvem er det lige der bor omkring os? Vi er et lille land, men med mange nationaliteter. Vi skal møde vores fremmede nabo. Sætte os ind i deres kulturer, og måske lære dem om vores. Besøge asylcenter, lave interviews. Kan vi overhovedet snakke sammen? - hvilket sprog? Evt. arrangere en aften hvor vi kan byde indenfor til en kulturaften. I skal være med til at præge faget. Hvordan bliver vi klogere, får nye kontakter til vores fremmede nabo?

Tegning og maling
Har du lyst til at tegne eller male? Her vil der være mulighed for at fordybe sig, øve og lære nye teknikker. Vi kan arbejde med kul, blyant, ecoline (flydende akvarel), akvarel farvekridt, fast akvarel, akryl maling, tusch...Kom og vær med! Om du har tegnet mange år eller helt uerfaren, er lige meget, bare du har lysten :)

Volleyball
Volleyball er spillet, hvor man hele tiden kan udvikle sig, og hvor alle mand på banen har stor betydning.
Vi skal spille en masse gode kampe, men der vil også blive arbejdet med tekniske og taktiske øvelser, så vi hele tiden kan blive lidt bedre.
Så har du lyst til at have det sjovt, få styr på din smash og sved på panden, så er volleyball lige noget for dig!

Ultimate
Hvis du kan lide at være udenfor og spille med en disc (frisbee), så er dette valgfaget for dig. Ultimate er et holdspil, hvor alle kan være med. Det bygger på gensidig respekt, for der er ingen dommer. Vi skal lære spillet, reglerne, teknikken bag kastene og selvfølgelig spille en masse ultimate.